Blogginlägg: Veckan som försvann och helgen som försvann på grund av matallergi eller matintolerans

Uppdaterad: 15 april, 2018
Holistic BCAA

Förändringar på arbetet och långa arbetsdagar

Denna veckan har jag haft arbetsdagar på 14, 12 och 10 timmar. Det har varit mycket jobb, flera olika platser och stor variation på uppgifterna. Tid eller energi över att samla tankarna och arbeta med Matintolerans Magazin har inte funnits. När fredagskvällen började kändes det skönt att ha en hel helg ledig att göra roliga saker med förhoppning om att kunna ta igen arbetet med min webbtidning.

Lördag morgon vaknade jag pigg och glad. Efter frukosten fick jag en god idé. Eftersom jag hade hela helgen ledigt så skulle jag kunna göra en testa ett nytt livsmedel som jag velat prova att tag nämligen en sort av BCAA. BCAA är populärt som kosttillskott bland annat för de som styrketränar för att främja musklernas tillväxt. Sagt och gjort. Jag hittade en sort med minimalt med tillsatser (inga alls) och inhandlade. Lördag eftermiddag hällde jag upp 1 g BCAA ifrån Holistic i ett glas vatten och rörde ut. Jag drack två klunkar och väntade för att se hur min kropp skulle reagera med tanke på mina matallergier och matintoleranser. Magen svullnade lätt men jag märkte inte av några andra stora skillnader, först.

Hungerkänslor som inte ville ge med sig oavsett vad jag åt resten av dagen

Långsamt började jag inse att något var fel. Tio minuter efter att jag avslutat min lunch var jag hungrig igen. Fastän jag ätit en normal portion för en dag då jag inte tränar. Fastän jag åt ett mindre mellanmål senare gav inte hungern med sig. Jag insåg att jag fått en reaktion på Holistics BCAA. Tyvärr är det en reaktion jag känner igen – kan-inte-bli-mätt-oavsett-hur-mycket-jag-äter-reaktionen. Resten av dagen och kvällen hade jag en svidande hunger. Jag fick kämpa med att inte äta mer. Dagen efter vaknade jag och kände mig halvt borta. Svårt att koncentrera mig på att prata, svårt att fokusera på att utföra något och inte på humör för att göra något alls och samtidigt rastlös. Trött. Seg. Orkeslös.

Jag känner fortfarande av reaktionen (28-timmar efter intag) men jag fick nog av att inte göra något vettigt alls. Så jag slet mig ur TV-soffan för att åtminstone skriva och berätta hur en sådan här reaktion kan kännas.

Frågor som varför jag fick en reaktion på Holistics BCAA och varför kroppen reagerar som den gör snurrar runt i huvudet. Då produkten enligt tillverkaren inte innehåller några tillsatser så är frågan vad man använt för att utvinna produkten ur (vilket ämne de utvunnit aminokedjorna ur). Det man kan läsa sig till på paketet är att det har vegetabiliskt ursprung eftersom det passar för veganer. Då kan man börja fundera på om det är utvunnet ur majs eller baljväxter som jag har matallergi mot. Det kan kanske vara en idé att kontanta Holistic och fråga dem bara av rent egenintresse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.