Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 20 mars, 2018
”Äta” ute på restaurang med multipla matallergier

Ja, varmt vatten ger inte mycket näring men det värmer

En kall marsdag i London. Jag hade fått en reaktion i kroppen som jag inte riktigt visste vad det berodde på och det var dags att vara lunchsällskap på en restaurang. Huttrandes klättrade jag upp på en högt belägen soffa som gick längs med hela det stora butiksfönstret som prydde en av restaurangens långsidor. Efter att ha ögnat igenom menyn mest för artighetens skull bestämde jag mig för att ge mig i kast med att en tydlig beskrivning till den stackars servitrisen på vad jag ville ha. Det lät mer eller mindre så här (översatt ifrån engelska):

Hej, jo jag har multipla seriösa allvarliga matallergier. Jag skulle vilja ha kokt vatten i ett mycket väl rengjord kopp. Jag behöver inte tepåse utan det har jag själv. Och jag måste poängtera att det verkligen är verkligen väldigt viktigt att koppen sköljs ordentligt.

Den stackars servitrisen blinkade ett par gånger, och undrade försiktigt om jag ville ha hett vatten och inget annat? Jag bekräftade nöjt. Mitt lunchsällskap hade redan beställt sin mat, så vi småpratade och betraktade de andra besökarna samtidigt som vi inväntade mat- respektive vattenbeställningen. Det dröjde en god stund före maten serverades och en stund till före mitt rykande heta vatten dök upp och den smått förvånade servitrisen försiktigt placerade ett glas med vatten framför mig.

Jag började med att inspektera vattnet. Luktade på vattnet. Luktade av någon form av kemikalie. Inte något bra tecken. Sannolikt kom vattnet inte ifrån en tekokare utan ifrån någon form av espressomaskin eller kaffemaskin med hett-vatten-funktion. Eftersom jag frös ända in i märgen och redan hade en odefinierbar reaktion i kroppen som gjorde mig allmänt seg så  gick jag vidare med min test och lade i en av mina tepåsar och inväntade provsmakning. Jag smuttade försiktigt på teet. Väntade. Kände inte någon svullnad i magen. Kände ingen yrsel. Kände en konstig bismak så för att minimera riskerna använde jag mest det varma glaset till att värma händerna på. Allt som allt drack jag cirka 1/3 av vattnet och kände inte att min reaktion blev sämre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.