Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 20 mars, 2018

Glutenfri, mjölkfri, sojafri och majsfri hotellfrukost i London

Glutenfria frukostalternativ hos Staybridge Suites Vauxhall London

Hotellfrukost blir extra intressant med matallergi och matintolerans

Som skribent på Matintolerans Magazin försöker jag ta bilder på hotellfrukosten då jag övernattar på hotell vid resor av olika sorter. Denna gång var det en vistelse på Staybridge Suites by IHG i London, Vauxhall. Min frukost var bilden till vänster och bilden till höger visas de glutenfria alternativ hotellet hade att erbjuda.

Vid valet av hotell var det avgörande att det fanns någon form av kök, mikrovågsugn och kylskåp för värma min medhavda mat. Med min glutenintolerans, mjölkallergi, baljväxtallergi, majsallergi och generella överkänslighet mot olika former av tillsatser och konserveringsmedel blir medhavd mat ett måste. Min kropp reagerar kvickt på minsta spår utav något jag inte tål. Hotellet hade lägenheter med pentry (spis, mikrovågsugn, diskmaskin, porslin, kylskåp, tekokare, brödrost, etc.) i ett större rum som var kombinerat sovrum, vardagsrum och kök. Det fungerade bra att värma upp mat, koka te och förvara inköpta samt medhavda livsmedel där.

Min frukost blev kokta ägg, oskalad banan, icke-uppskuret äpple och hett vatten (hade eget te med mig). Jag tog handsprit på mina händer och torkade av kniv, gaffel och tallrik. Kokta ägg fungerade perfekt för de var förseglade i sitt eget skal och därför skyddade mot kontaminerade i köket av något jag inte tålde såsom gluten men jag torkade av skalet med en servett före skalning för säkerhets skull. Bananen följde samma princip och äpplet torkade jag av precis som äggen. Eget te hade jag med mig för att jag tål inte alla tesorter utan endast ett fåtal sorter, och för att kunna ha något varmt att dricka när jag reser har jag te med mig. Att använda handsprit och torka av med servett är en rutin jag infört när jag äter hotellfrukost och den brukar fungera fint.

Ägg kan då och då ge mig reaktioner. Jag misstänker att det beror på vad hönorna har ätit. Eftersom jag inte tål varken majs eller baljväxter så om hönorna har fått foder med höga doser majs eller baljväxter misstänker jag att det gör att jag reagerar på äggen. Tyvärr är det svårt för mig att spåra vad hönorna äter jag provar med en liten mängd ägg först och utvärderar före jag vågar äta mera av den äggsorten. Turligt nog påverkas inte min andning om jag får reaktioner utan jag blir allmän påverkad eller påverkad i magen.

Glutenfria cornflakes, glutenfria havregryn och glutenfritt vitt bröd

Hotellet erbjöd glutenfria cornflakes som hade varit ett gott om jag inte haft majsallergi. Med det glutenfria brödet blev det samma problem då glutenfritt bröd ofta innehåller majs. Även här hemma i Sverige har jag inte hittat någon sort av glutenfritt bröd som min kropp inte reagerar på, så att börja experimentera utomlands kändes inte lockande. Glutenfria havregryn äter jag ofta i Sverige men bara utav märket Axa för Sempers ger mig magknip. Varför är en god fråga då båda sorterna av havregryn skall vara glutenfria men någonting i Sempers havregryn ger mig magsmärtor. Därför valde jag att inte chansa på de glutenfria havregrynen.

Bra hotellfrukost men kalla ägg

För att vara ett hotell utomlands fick de bra betyg av mig. De hade tre olika alternativ för glutenintoleranta och för dem med mjölkallergi eller laktosintolerans fanns det sojamjölk att tillgå i kylen. Det var väl genomtänkt. Tyvärr var de kokta äggen kalla och inte nykokta och varma. Då äggen var en stor del utav min frukost fick de minuspoäng för det. Däremot fick de stora pluspoäng för den färska frukten som inte var uppskuren som innebar att jag kunde äta frukt till frukosten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.