Blogginlägg: Snö, slask och is

Uppdaterad: 07 mars, 2018

 

Steg i snö

Då har vi metrologisk vinter

Himlen är antingen helt grå med regnigt snöslask eller klarblå med större snöflingor. Det är några av de snöfall vi haft i Skåne i år. Sedan början av februari har vi haft tillräckligt många kallar dagar (5 dygn med temperatur 0 grader eller kallare) i Skåne för att ha metrologisk vinter. I norra Sverige började vintern redan förra året.

Slask, ishalka och ostadigt underlag

För en transportcyklist som jag innebär tyvärr detta tråkiga väglag att det blir väldigt svårt att ta sig fram på normalt vis (med cykel). En del dagar har jag fått parkera cykeln och ta bil istället och det känns trist men alternativet att trilla omkull eller att behöva leda cykeln lät inte lockande. Mina mest positiva tankar kring vädret är att det är vackert att titta på och att barn samt hundar har möjlighet att leka i snön. Därefter har jag en mängd inte så positiva reflektioner kring snön. Framför allt att det ställer till så stora transportproblem.

Vår och sommar?

Jag står på mitt kontor och längtar efter vår och sommar som jag hoppas är just runt hörnet med ljusa dagar, långa kvällar och massor av efterlängtad värme.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.