Nyhet: 31 januari 2018 skall Livsmedelsverket, Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten presentera ett förslag kring matallergi

 

SLV, logotype

Riksdagen har beslutat Livsmedelsverkets budget och regeringen har beslutat  övergripande hur budgeten skall användas

I regleringsbrevet för budgetåret 2017 finns ett antal punkter uppsatta som säger vad Livsmedelsverket skal göra under 2017. Punkt 8 heter matallergi. Under matallergipunkten står det att Livsmedelsverket, Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten skall lämna förslag på hur man nationellt kan samordna frågor kring matallergi och annat överkänslighet för mat. De skall kommunicera med bland annat bransch- och intresseorganisationer. I slutet av april 2017 skulle ett utkast redovisas och resten skall redovisas sista januari 2018 1 .

Vi försökte finna utkastet som skulle skickats in till Näringsdepartementet i april i år men kunde inte hitta det på nätet. Så med andra ord blir det intressant läsning när det nya året drar igång.

Post Author: Thuse Lise-Lotte

Entreprenör som arbetar inom Friskvårds- och IT-branschen med olika saker såsom skribent, lärare, föreläsare och webbdesigner, massör, kostrådgivare och personlig tränare. Har multipla matallergier och matintoleranser. Fil. Mag i Informatik, Diplomerad kostrådgivare, Internationellt Licensierad Personlig Tränare och Certifierad Massör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *