Blogginlägg: Mat på resande fot

Uppdaterad: 11 december, 2017

 

Instagram, resemat

Om man inte är äggallergiker kan kokta ägg fungera bra som mellanmål

Jag är på resande fot med jämna mellanrum antingen i tjänst eller privat och då behöver jag lämpliga mellanmål. En snabb och effektiv lösning är kokta ägg. Kokta ägg har en hållbarhet på 5-7 dagar om de förvaras i kylskåp 1 . Så man kan vara förberedd på hastiga utflykter med ägg som mellanmål genom att ha dem färdigkokta i kylen.

Jag hittade ingen tillförlitlig källa att referera till angående hur länge kokta ägg med skal på håller sig fräscha och ätbara i rumstemperatur. Men personligen har jag ätit dem utan att må illa 4-8 timmar efter att de kokta äggen lämnat kylen med skal på.

Kan ge förvånade blickar

Bilden ovan är inlånad ifrån Instagram-kontot för Matintolerans Magazin och togs under en tågresa. Av någon orsak brukar jag få konstiga och förvånade blickar när jag tar upp kokta ägg, skalar och äter på tåg eller perronger. Idag då fler och fler äter specialkost av olika anledningar skulle man kunna förvänta sig att folk i allmänhet inte blir förvånade längre men det blir de fortfarande. Trots blickarna var äggen goda och mättande.

1.
Förvaring – Svenska ägg. Svenska ägg. http://www.svenskaagg.se/?p=19895. Åtkomstdatum december 11, 2017. [Source]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.