Blogginlägg: Att ha förmågan att snabbt gå ned i varv hjälper till i vardagsstormen

Uppdaterad: 23 november, 2017

image

Lyssna på avslappningsmusik och varva ned mitt i arbetsdagen

Då och då ger mitt arbete som massör mig tillfälle att varva ned mitt under arbetsdagen. Det spelas lugn och lugn musik och för en stund har jag absolut inga måsten. Det händer vid de tillfällen då en bokad kund inte kom på inbokad tid och jag skall invänta nästa. Då har jag en brejk att göra ingenting på. Jag försöker att använda delar av den tiden till att gå ned i varv själv också.
Att arbeta med att få andra personer avslappnade har en lugnande och avslappnade effekt även på den som utför arbetet. Jag minns första gången jag kände mig avslappnad själv när jag gav avslappningsmassage. Det var under min utbildning på Hälsoteket och jag var inne på andra eller tredje kunden (elevmassage). Jag hamnade i ett väldigt avslappnat tillstånd med hjälp av stillheten i den stora lokalen, den lugna musiken och fokus på att ha lugna rörelser. Jag minns att jag kände mig svagt yr och matt efteråt. Det kan låta udda för den som inte upplevt känslan men det var häftigt att man både kan få andra att varva ned och slappna av och själv gå ner i varv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.