Blogginlägg: Att köpa mellanmål i samband med promenad blir svårare med matallergi och matintolerans

Uppdaterad: 07 november, 2017
Promenad och mellis

Spontant mellanmål blir frukt och dricka

Att jag numer tål fruktos och har blivit av med min fruktos malabsorption är en stor lättnad! Att ta en spontan promenad och förlita sig på att det går att köpa åtminstone frukt och något att dricka på en ICA, Coop, Seven Eleven, Pressbyrå eller något motsvarande ger en underbar frihetskänsla. I dagsläget kan jag inte möjlighet att äta på restaurang eller köpa något motsvarande lunch eller middag ute men att kunna köpa ett mellanmål är ett stort kliv framåt för mig.

Finns det andra som har svårt att hitta något ätbart?

Ja, det finns tyvärr olika former av matallergier och matintoleranser som kan göra det svårt att äta på restaurang eller köpa färdigmat ute. Till exempel kan en del utav de som har mjölkallergi få anafylaktisk chock. Det kan sluta illa som det gjorde för pojken som av misstag fick mjölkbaserad näringsdryck istället mjölkfri, och därefter fick läggas in på sjukhus med kraftiga kräkningar och diarré. Eller som för den 13-årige pojken som ville äta på McDonalds i Skara, och blev serverad hamburgare med rester av ost på. Det gav väldigt kraftig reaktioner hos pojken vars hals svullnade upp. Han hann dock ta sin medicin i tid.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.