Blogginlägg: Mikrovågsupphettat te triggade en matallergi/matintolerans reaktion

 

Instagram te

Rakt in i dimman

Igår när jag undervisade i massage behövde jag värma upp tevatten och bästa alternativet till hands var att värma vatten i en mikrovågsugn. Det var på eftermiddagen så all personal inklusive studenter hade värmt sina lunchlådor under dagen och av ren otur blev min te kontaminerad med någonting. Vad som triggade min reaktion kan jag omöjligen veta. Det enda jag vet och känner igen är symptomen som blev:

  • humöret sjönk
  • koncentrationsförmågan sjönk avsevärt
  • balansförmågan blev sämre (blev vinglig)
  • kroppstemperaturen steg (kände mig halvt klibbig)

Magen förhöll sig någorlunda lugn och gav inte så stort väsen ifrån sig. Symptomen satt i ett antal timmar och lättare delvis framåt kvällen. Lagom till att det var dags att cykla hem.

Idag sitter det fortfarande i. Min hjärna känns ungefär som när man har en kraftig influensa på väg och det är svårt att fokusera och svårt att få något gjort. Bakis känsla.

På grund av reaktionen blir det tyvärr ett kort blogginlägg idag och inget publicerat igår. Hoppas på att krafterna återvänder imorgon!

Post Author: Thuse Lise-Lotte

Entreprenör som arbetar inom Friskvårds- och IT-branschen med olika saker såsom skribent, lärare, föreläsare och webbdesigner, massör, kostrådgivare och personlig tränare. Har multipla matallergier och matintoleranser. Fil. Mag i Informatik, Diplomerad kostrådgivare, Internationellt Licensierad Personlig Tränare och Certifierad Massör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *