Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 25 oktober, 2017

 

Vicks blå, halstabletter

Undervisning i torr luft gav torr och öm hals så jag försökte lösa problemet

När jag undervisar i massage är det i en lokal med torr luft, som gör att mina känsliga slemhinnor torkar ut och ger mig torra ögon och en väldigt öm hals  med svårigheter att prata som följd. Det ger problem när man undervisar och behöver prata konstant. Jag har provat att lösa problemet genom att dricka mycket vatten men det räcker inte hela vägen fram.

Därför sökte jag en annan lösning på problemet och provade att äta Vicks blå. Men tyvärr uppskattade inte min mage den lösningen. Jag testade ett par dagar före nästa undervisningstillfälle. En halstablett gick ok och två var acceptabla. Därför tog jag glatt med hela påsen och under en hel undervisningsdag med många timmars prat blev det ungefär 6-8 st halstabletter. Då fick min mage nog! Efter gaser i mängder och multipla toalettbesök fick jag inse att min mage högst sannolikt inte kunde smälta tabletterna som det var tänkt. På paketen står det att hög konsumtion kan ha laxerande verkan och min mage tog texten på allvar och tömdes ungefär 3-4 gånger den dagen. Jag provade igen ett antal dagar med ett par dagars mellanrum med samma resultat.

Imorgon skall jag undervisa igen och tyvärr har jag inte så mycket val annat än att ta ett par halstabletter för att kunna prata hela dagen igenom och får stå ut med konsekvenserna resten av dagen och eventuellt dagen efter. Tack och lov påverkas inte min energinivå eller allmäntillstånd av gaserna eller tömningarna av tarmen (ej diarré).

Jag misstänker att reaktionen min mage hade beror på malabsorption av någon utav ingredienserna i Vicks blå. Min mage kan helt enkelt inte bryta ned dem som det är tänkt och det ger gaser och för snabb tömning av tarmen. Jag får hitta en tidpunkt då jag kan prova någon annan sort med halstabletter och se om de fungerar bättre för min stackars överkänsliga mage. Jag har haft fruktos malabsorption tidigare så jag känner väl igen symptomen för malabsorption.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.