Blogginlägg: Matallergi reaktion och sedan magsjuk

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 17 oktober, 2017

 

Datorarbete

En kraftig reaktion på grund av matallergi och efterföljande magsjuka

Det är inte många dagar på ett år som jag behöver sjukskriva mig ifrån arbetet, som anställd i mitt eget företag är det extra svårt att vara sjukskriven. Idag behövde jag meddela inbokade massagekunder att på grund av smittorisken blev tiden inställd. Jag började känna redan igår att något inte var helt som det skulle för det kändes tungt att instruera morgonpassen som jag brukar ha på morgonen (CXWORX och TRX). Jag såg till att ha kvällen ledig igår kväll men det räckte inte hela vägen fram. När jag vaknade i morse förstod jag att jag gjorde bäst i att avboka mina kunder och avboka affärsmöten.

Jag tror att jag har majsallergi

Under helgen provade jag majskrokar som jag inte ätit tidigare. Min tanke var att produkten var ren och enbart innehöll majs så det borde gå bra. Då min kost i vanliga fall är oerhört kontrollerad så brukar jag inte få i mig majs, men majsallergi är väldigt ovanligt så jag trodde att det skulle gå bra. Min mage höll inte med!

Efter att ha ätit ett par majskrokar svällde min mage upp och jag började känna mig lite allmänpåverkad. Jag tänkte att möjligtvis blev majskrokarna kontaminerade eftersom de låg vid sidan om en skål med Pringles chips så jag tog två majskrokar direkt ur påsen. Min mage svullnade upp så kraftigt att huden kändes helt hård och utspänd. Då rörde jag inte majskrokarna igen.

Ett par timmar senare var jag så pass allmänpåverkad att jag vinglade lite lätt när jag försökte gå, började må illa och behövde gå och lägga mig. Dagen efter (söndagen) var jag fortfarande kraftigt allmänpåverkad och hade svårt att få ihop längre meningar eller använda ”svåra ord”. Den fördröjda reaktionen gav med sig relativt fort och runt 15-tiden mådde jag relativt OK igen.

Måndag morgon vaknade jag och kände mig ovanligt seg i kroppen, och som jag skrev ovan var det extra svårt att utföra fysiska aktiviteter. Tisdag morgon fick jag sjukskriva mig för magsjuka. Före jag provade majskrokarna på lördagen mådde jag helt OK och hade inga problem med magen.

Det är inte första gången som jag har blivit magsjuk efter antingen en enstaka kraftig matallergi reaktion eller multipla reaktioner som inträffat på korttid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.