Blogginlägg: Snart drar höstens universitetsstudier igång!

Uppdaterad: 2017-09-12

 

Skrivbordet på kontoret

I höst blir det grundläggande genetik och antibiotika resistens

För att hålla min kunskap aktuell och för att höja min kompetensnivå väljer jag ut högskole- eller universitetskurser som passar in i det jag arbetar med. Under våren pluggade jag medicinsk fysik vid Uppsala Universitet och arbetsmiljö och stress vid Luleå Universitet. Det viktigaste för mig är att lära mig ämna och att jag kan applicera dem på olika vis inom arbete eller fritid, sedan får det ta extra tid om jag inte hinner med på grund av annat arbete eller saker som händer på fritiden. I våras hann jag med hela medicinsk fysik kursen i tid, som var intressant och som jag kommer bland annat kan applicera i kurser jag håller inom friskvårdsträning. Arbetsmiljö och stress, hann jag inte klart med i tid utan fattas en sista inlämningsuppgift, men den skall jag få in under hösten. Kursen i sig var väldigt användbar och hade många intressanta uppgifter.

Om några veckors tid drar grundläggande genetik och antibiotika resistens igång. För att jag skall hinna avsluta gamla kurser har jag valt färre antal poäng till hösten så att det blir mindre stressigt.

Ny start och nya utmaningar

Det känns kluvet att börja på nytt när gamla kurser är oavslutade men samtidigt skall det bli skoj att lära sig mer inom det väldigt intressanta området medicin.

Jag har länge haft förhoppningen att kunna ta ut en fil. kand inom medicin, men tyvärr verkar det inte praktiskt genomförbart såsom systemet ser ut idag. För att kunna ta ut en kandidatexamen måste man skriva ett examensarbete, och examensarbetena har särskilda kurser som förkunskapskrav. Man har inte möjlighet att läsa kurser man själv finner intressanta i tillräcklig omfattning och nivå enligt de generella kraven i högskoleförordningen utan man måste läsa de kurser som respektive högskola eller universitet anser skall ingå i en fil. kand. Att så var fallet var inte enkelt att få svar på utan jag fick mejla åtskilliga utbildningsansvariga och annan personal inom universitets- och högskolevärlden.

Trots bakslaget väljer jag att läsa vidare inom medicin, nutrition och andra ämnen som jag tycker passar in i mitt arbete och intresse för att i slutänden är det kunskapen som är viktig.

Post Author: Thuse Lise-Lotte

Entreprenör som arbetar inom Friskvårds- och IT-branschen med olika saker såsom skribent, lärare, föreläsare och webbdesigner, massör, kostrådgivare och personlig tränare. Har multipla matallergier och matintoleranser. Fil. Mag i Informatik, Diplomerad kostrådgivare, Internationellt Licensierad Personlig Tränare och Certifierad Massör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *