Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 11 september, 2017

 

Kvartalsutbildning BODYCOMBAT och CXWORX

BODYCOMBAT är mitt favoritpass trots att jag instruerar många olika passtyper

I helgen var det kvartalsutbildning i BODYCOMBAT med en gammal gymkollega och nuvarande Les Mills trainer i BODYCOMBAT. BODYCOMBAT är ett högintensivt konditions och styrkepass med inspiration hämtad ifrån olika kampsporter, som triggar adrenalin flödet och endorfinerna maximalt hos mig och många andra. Med andra ord är det obeskrivligt roligt!

Att återse en gammal kollega var roligt och gjorde upplevelsen än bättre! Jag tog i för kung och fosterland och svettades som om det vore hot-yoga. Varje kvartal byts release (musik och koreografi) på alla Les Mills pass, och vi som instruktörer får en kort vidareutbildning i den nya releasen. Vi får inte lov att instruera den nya releasen förrän gymkedjan som vi tillhör har godkänt det, så att det blir spännande för alla medlemmarna på gymmen att köra något nytt. Jag älskade den nya releasen (nummer 73)! Den var utmanande, hade en del svåra nya övningar och framför allt varierad.

Efter BODYCOMBAT kvartalen hade jag en kort paus för att därefter i samma sal få kvartalsutbildning på CXWORX release 28.

CXWORX kvartal, 28

Efter den adrenalin och endorfin fyllda kvartalen för BODYCOMBAT var det svårt att ha samma entusiasm på CXWORX kvartalen, som är lugnare och mindre energifyllt i sig själv. CXWORX fokuserar på styrka i coremuskler, förbättra hållning och balans samt uthållighet i olika rörelser. Trots det skall det bli intressant att se vad deltagarna säger om den nya CXWORX, eftersom den innehåller en del nyheter jämfört med nuvarande release och även tidigare releaser.

I morse bar det iväg att dubbla morgonpass

Båda kvartalerna låg på söndag eftermiddag och kväll, så när jag i morse skulle dra mig ur sängen 05.30 för att instruera i 30 min TRX pass följt av CXWORX som började 06.15 var det extra segt. Jag försökte att tillfälligt glömma bort att jag även vikarierar ikväll i BODYCOMBAT vid 17.55. Ordspråket ”det som inte dödar härdar” känns som ett gott motto för dagen! För ack vad kroppen känns seg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.