Blogginlägg: Stor sensation – jag kan äta Geas glutenfria blodpudding

Uppdaterad: 07 augusti, 2017

 

Geas glutenfria blodpudding

Mina framsteg mäts bland annat i vad magen tål

Förbättringarna började med att jag kunde äta mer frukt, och att min fruktos malabsorption blev stadigt bättre. Till slut kunde jag äta en mixad fruktsallad. I förra veckan vågade jag mig på att prova på en kaka baserad på glutenfria havregryn, som blev ett välkommet tillskott i kosten för ett par år sedan, och dadlar. Jag blev mäkta förvånad över att jag faktiskt tålde kakan och inte fick några smärtor, diarréer eller andra problem ifrån magen (förutom möjligtvis lite svag gasbildning).

Under helgen ville jag testa något jag inväntat rätt tillfälle att prova nämligen glutenfri blodpudding. Blodpudding innehåller gott om järn, hemjärn som är lättare för kroppen att ta upp, och utökar mina möjligheter att variera lunch och kvällsmat avsevärt. Jag provade först en trådsmal remsa som fyllde en halv tesked på fredagen för att tidigare tester med bland annat kakao har gjort att jag förlitar mig på försiktighetsprincipen. En oerhört liten mängd kan ge mig starka reaktioner.

Då det inte gav några reaktioner under lördagen provade jag en tunn skiva på söndagen. Min mage svullnade inte, det gjorde inte ont, jag fick inga gaser och jag behövde inte springa på toaletten. Min förvåning var stor! Måndag morgon kom och gick utan att något onormalt hände utan kroppen och magen var helt normala. Eftersom mina reaktioner brukar komma omedelbart med svullnad, smärta, diarréer (ibland fördröjda), gaser etc. betyder det att blodpuddingen accepteras av min känsliga mage.

Köttfärs, kokt torsk och blodpudding!

Mina valmöjligheter till lunch och kvällsmat har därmed utökats till att vara köttfärsbaserade rätter, kokt torsk, ugnsbakad torsk eller blodpudding. För mig är det en stor förändring och jag ser redan framemot att äta blodpudding igen!

Blodpuddingen innehåller vatten, vetestärkelse (glutenfri), rapsolja, socker, blodpulver från gris och nöt, koksalt, protein från gris, förtjockningsmedel (e412), kryddor och kryddextrakt (bl.a. koriander, nejlika, ingefära, kanel), lök, mejram, arom, konserveringsmedel (e250).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.