Blogginlägg: Jag älskar BodyCombat och kan inte leva utan spinning

Uppdaterad: 2017-08-03

 

Lyckan över att få BodyCombat pass

Plötsligt händer det!

Uppenbarligen är det inte bara inom triss reklamen som det händer utan även i verkliga livet – jag har lyckats få fasta BodyCombat pass igen! För den oinvigde är BodyCombat ett kampsports inspirerat gruppträningspass som säljs på licens ifrån Les Mills som är ett företag baserat på Nya Zeeland. Passet skapades tidigt 2000-tal och jag provade det första gången i 2002 på ett litet gym i nordvästra Skåne.

Passet är idag en mix utav sparkar, slag och övningar hämtade ifrån kampsporter såsom karate, jujutsu, taekwondo med flera samt kondition och styrkeövningar. BodyCombat har utvecklats genom åren ifrån att ha haft en tydlig kampsportsprägel till att inrikta sig mer mot fitness med pulshöjande och styrkekrävande moment. Jag har ända sedan starten älskat passet men senaste åren har det blivit allt mer svårt att fylla passen på gymmen. Kanske för att BodyCombat är kampsportsinspirerat och därmed avskräcker deltagare eller för att utbudet ökat dramatiskt bland gruppträningspass de senaste 10-15 åren.

Vad instruerar jag idag?

I dagsläget instruerar jag på Nordic Wellness i ett antal olika koncept (spinning, CXWORX, TRX) men senaste året har jag varit förutan fasta BodyCombat pass. Jag har haft kortare vikariat men inte ett fast pass som går varje vecka eftersom efterfrågan inte varit så stor. I dagsläget finns det enbart ett fåtal BodyCombat pass kvar på alla Nordic Wellness klubbar i Malmö eftersom de inte fylls upp med deltagare. Det är förståeligt att klubbarna vill ha välbesökta pass så att de levererar det passutbud som de betalande deltagarna vill gå på, men för en instruktör som mig som älskar BodyCombat har det varit tufft att gå utan att få hålla passet.

Vad var det som hände?

Det dök upp en lucka i schemaläggningen för att en BodyCombat instruktör sade upp sina fasta pass. Det innebar att luckan behövde fyllas och jag kommer att få dela passet med en instruktörskollega. Från och med den 14.e augusti kommer jag att få köra BodyCombat varannan måndagkväll och det gör mig oerhört tacksam och glad! Tacksam för att jag fick möjligheten igen att köra mitt absoluta favoritpass och glad för att BodyCombat gör mig lycklig! Att instruera i BodyCombat ger en enorm endorfin kick. Efter passet upplever jag lycka motsvarande det man känner som nykär!

Post Author: Thuse Lise-Lotte

Entreprenör som arbetar inom Friskvårds- och IT-branschen med olika saker såsom skribent, lärare, föreläsare och webbdesigner, massör, kostrådgivare och personlig tränare. Har multipla matallergier och matintoleranser. Fil. Mag i Informatik, Diplomerad kostrådgivare, Internationellt Licensierad Personlig Tränare och Certifierad Massör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *