Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 27 februari, 2017
Lunch på kontoret

Undrar varför jag fick reaktioner efter två luncher förra veckan?

Frågorna hopar sig i huvudet. Varför fick jag en reaktion efter två av luncherna som intogs på kontoret förra veckan. Berodde det på något som fanns på kontoret, eller var det början på en magsjuka? Har pollenhalterna börjat komma igång och är det dem som gjort att jag inte mår så bra?

För att backa i tiden så fick jag reaktioner två gånger förra veckan efter att jag åt lunch på kontoret. Det har tyvärr inträffat då och då men oftast med ett par veckor mellan så jag antog att det berodde på att det fanns knäckebröd och bröd i köket som gjort det svårt för mig att undvika alla spår utav gluten. Skillnaden mot tidigare var att jag åt vid det trevliga vita matbordet i förra veckan, och det kanske ökade risken för att jag fick i mig smulor av något jag inte tålde (trots att jag torkade av bordet först). Samtidigt börjar det närma sig pollensäsongen som brukar vara en dålig nyhet för mig. I helgen som var blev jag halvdålig med illamående och trötthet. Det kan ha uppstått efter de dubbla reaktionerna eller varit en lustig reaktion mot pollen som för min del brukar mest drabba ögon och näsa samt innebära trötthet. Oavsett orsak kändes det verkligen som ”three strikes and you’re out” för något hade inträffat och halvt utslagen blev jag.

Att hitta orsaker är inte enkelt

Rent kliniskt är det omöjligt att spåra orsaken eller orsakerna som gjorde att jag mådde sämre under helgen, och till viss del fortfarande. Det enda som kan göras är att göra kvalificerade gissningar. Framöver får jag försöka att hitta bättre sätt att intaga min lunch på kontoret och hoppas att det hjälper mot reaktioner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.