Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 29 januari, 2017
Region Gävleborg loggo
Region Gävleborg logo

Astma- och allergiförbundet i region Mellannorrland lade in förslag om nötfritt i Region Gävleborgs lokaler

Sedan sommaren 2016 har det rått nötförbud i regionens lokaler för att skydda nötallergiker ifrån allergener som skulle kunna få dödliga konsekvenser för dem. I kiosker på till exempel sjukhusområden säljs inte någon form utav nötter, jordnötter eller choklad med nötter i (nougatchoklad). Beslutet togs av regionen efter att Anette Torvidsson Eriksson från Astma- och allergiföreningen skrivit ett medborgarförslag om att förbjuda nötter inom regionens verksamhet. Tanken var att nötallergiker skulle kunna få vård utan att oro över att drabbas av allvarliga allergiska chocker på grund av nötter eller jordnötter.

Läs mer om nötförbudet hos Region Gävleborg…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.