Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 07 november, 2016
Nyheter
Nyheter

Vid University of Saskatchewan i Kanada letar de efter botemedel mot matallergi

Om en person med matallergi får i sig något personen är allergisk mot på då startar en immunologisk reaktion. Det betyder att immunförsvarsceller reagerar på det födoämne som personen är allergisk mot. Vid University of Saskatchewan har man gjort tester på möss för att se om man kan dämpa immunförsvarscellernas reaktion. De har  injicerat ett ämne med nya celler som säger åt immunförsvarsceller att avbryta den överaktiva immunförsvarsreaktionen. Forskarledaren John Gordon säger att om testerna går bra hoppas de på att kunna bota matallergi, allergi, astma och andra immunologiska sjukdomar. Forskarna hoppas på att få göra tester på människor inom ett år.

Läs hela artikeln hos Dagens Hälsa…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.