Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 02 november, 2016
Tentaplugg
Plugg

Seminarium kring feedback för en högskolekurs i Applied Sports Coaching vid Umeå Universitet

Då var jag mitt inne i terminen och fortsätter mina studier inom områden som passar för mitt arbete som personlig tränare, kostrådgivare, massör, lärare och gruppträningsinstruktör. Under hösten läser jag två olika kurser den ena handlar om coachning och hjälper mig att utveckla coachningen som personlig tränare, lärare och gruppträningsinstruktör den andra handlar om kost vid graviditet och amning. Coachnings kursen går hos Umeå Universitet på distans via en webbplattform. Kursen bygger på ett antal seminarium och inlämningsuppgifter. Hittills har det varit två seminarier varav den ena var ikväll mellan 20.00-21.00. Första seminariet handlade om coachnings filosofi och dagens handlade om feedback. De har båda varit förvånansvärt givande. I min erfarenhet, efter mer än 8 års studier på högskola och universitet i Sverige, brukar studenter vara dåligt förberedda, inte hålla tider, producera få vettiga kommentarer och i slutänden får någon eller några enstaka studenter göra allt arbetet. Hittills under kursen har merparten av studenterna varit väl förberedda, engagerade, drivande och kommit med intressanta infallsvinklar. Det kan möjligtvis bero på att kursen handlar om coachning, många av studenterna coachar på någon nivå och kan vara mer drivande och engagerade än studenter i allmänhet.

Kost vid graviditet och amning, hos Umeå Universitet

Tanken med högskolekursen om kost vid graviditet och amning var att komplettera min kunskaper som kostrådgivare för att kunna ge bättre kostråd till gravida kvinnor. Tyvärr lever kursen hittills inte upp till mina förväntningar. Kurslitteraturen innehåller enbart Livsmedelsverkets offentliga hemsida samt NNR 2012 (Nordiska näringsrekommendationerna ifrån 2012). Därutöver finns det en del referenslitteratur som ej är obligatorisk. Förutom att kurslitteraturen är relativt begränsad har nivån hittills på examinationsuppgifterna varit låg. För att ta sig igenom kursen behöver man diskutera ett antal frågor i ett diskussionsforum inom givna ämnen. Feedbacken man som student har fått på diskussionsfrågorna har varit av typen ”Vi fortsätter att vara imponerade av era inlägg i forum..”. Mot slutet av kursen väntar ett projektarbete och en hemtentamen, så vi får se hur kursen utvecklar sig och om jag anser att den vetenskapliga nivån blir högre mot slutet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.