Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 20 oktober, 2016
Färsk exotisk frukt
Färsk exotisk frukt

Klassiska magbesvär kan bero på fruktsocker i maten

Gaser, diarré, förstoppning, magsmärtor eller trötthet är vanlig åkommor bland känsliga magar, och det kan bero på fruktoshalten i maten man får i sig. Fruktos (fruktsocker) är en sockerart som finns i olika mängder i till exempel frukt, grönsaker, olika drycker, juicer med mera. För att vårt matsmältningssystem skall kunna ta hand om fruktosen behöver den brytas ner i mindre beståndsdelar men om det inte sker bildas gaser som kan skapa olika symptom. Fruktosmalabsorption är inte farligt eller skadligt för tarmen eller kroppen som helhet men symptomen kan upplevas väldigt besvärliga och ge smärtor.

Matintolerans Magazin har skrivit artiklar kring fruktosmalabsorption:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.