Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 19 oktober, 2016

utbildningFöreläsa i fysiologi (vetenskapen om organismernas livsprocesser)

Hela dagen imorgon skall jag föreläsa i fysiologi för ungefär 30 studenter som vill bli diplomerade massörer. PowerPointen är förberedd, förklaringarna förberedda, youtube-klippen är uppletade, övningsuppgifterna är förberedda enda som återstår är att ta sig igenom. Av erfarenhet behöver man undervisa ett nytt ämne flera gånger för att det skall gå riktigt bra, eftersom studenter har en tendens att ställa de mest underbara svåra och finurliga frågor, och ju fler frågor man har fått (och letat rätt på svaren till) desto bättre går det att undervisa. Tjusningen, utmaningen och glädjen med att undervisa är den kontinuerliga utvecklingen som sker då man behöver ta reda på saker som studenterna frågar och förklara på ett sätt så att de förstår. Arbetsglädjen som infinner sig när man lyckas få dem att gå ifrån ”jag förstår ingenting” till läget där de säger ”aha, nu förstår jag” den är obetalbar.

Grundläggande kemi, cytologi och histologi

Under morgondagen kommer jag att prata om molekylers uppbyggnad, energigivande ämnen, olika stödjevävnader i kroppen, energiproduktion, hudens uppbyggnad med mera. Förhoppningsvis kommer merparten av studenterna att känna att alla de nya termerna och begreppen landar under dagen, och jag hoppas att jag har en gnutta energi över till kvällens pass för jag skall instruera i CXWORX.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.