Nyhet: Om du blir dålig av väldigt små mängder mjölk kan det vara mjölkallergi och inte laktosintolerans

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 17 oktober, 2016
ICA laktosfritt och mjölkproteinfritt
ICA laktosfritt och mjölkproteinfritt

Mjölkallergi och laktosintolerans två helt olika tillstånd som båda triggas av mjölk

Laktosintolerans och mjölkallergi har symptom som är likadana såsom diarré, förstoppning och ont i magen. Förutom de gemensamma symptomen har mjölkallergi allvarligare symptom såsom anafylaktisk chock (chocktillstånd som påverkar andningen), astma, eksem, extrem klåda, svullnad med flera. Personer med laktosintolerans kan ofta tåla en mindre mängd vanlig mjölk under en dag. Hur mycket mjölk och där med laktoshalt en person tål per dag är individuellt och beror på hur mycket laktas som finns i tunntarmen. Mjölkallergiker tål inte ens små mängder mjölk och kan få reaktioner utav spår av mjölk, som vid alla matallergier varierar typen och graden utav reaktion ifrån person till person. Om man blir dålig av väldigt små mängder mjölk kan det tänkas att man har mjölkallergi och inte laktosintolerans. Tror man att man har mjölkallergi är det en god idé att uppsöka läkare för att få hjälp med diagnos.

Vill du veta mer om mjölkallergi och laktosintolerans så skriver vi kontinuerligt om båda ämnena, genom nyhetsbevakning, rapportera om produktlanseringar samt skriver artiklar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.