Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 30 september, 2016
Svenska Lantmännen
Svenska Lantmännen

Under 2015 och 2016 satsade Svenska Lantmännen på glutenfri havre

Målet de hade framför sig var att bli ledande leverantör utav glutenfria havregryn i utlandet och i Sverige. De uppskattade framtida behovet av glutenfri havre till 20 000 ton, och under 2015 respektive 2016 levererade bönderna 8 000 ton icke-ekologiskt och 6 000 ton ekologiskt. På grund utav de stränga kraven på när havre räknas som glutenfritt passerade stora mängder utav den producerade havren inte gått igenom kvalitetskraven utan märktes om som vanlig havre.

Försäljningen av glutenfri havre levde tyvärr inte upp till prognosen på 20 000 ton och Svenska Lantmännen stod med stora lager utav glutenfri havre. Med det i bakhuvudet bestämde de sig för att under 2017 inte odla glutenfri havre. Man räknade med att lagret som fanns räcker 2016 och 2017.

Läs mer i artikeln hos Lantbruk & skogsland..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.