Blogginlägg: Semestertankar

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 02 september, 2016

image

Känslan av semester

Paus ifrån vardagen med möjlighet att befinna sig i stunden. Långa pauser mellan tankarna, luft mellan trådarna i dialoger och tid att betrakta miljön runtomkring. Planerande hålls till ett minimum, tankar på förflutna, framtiden och fram för allt arbete bannlysas. Klockan är vägvisare till nästa måltid för att hålla kroppen i balans men i övrigt spelar den en underordnad roll. Lugn. Harmonisk tillvaro för en kropp van vid rörelse och ett sinne vant att planera, organisera och arbeta hårt. Honnörsord som tillfälligt lagts åt sidan till förmån för tystnad, pauser och lagom rörelse. Långsammare än normalt. Saker och ting tar längre tid att utföra utan att det känns negativt.

Tankar på framtiden

Mot slutet av semestern är det svårt att stanna kvar i semesterkänslan. Tankarna pockar på sinnet. Arbete imorgon, övermorgon och om två dagar terminsstart med undervisning för nya studenter. Imorgon bitti ska jag instruera ett 30 min TRX pass, söndag har jag en Personlig Träningskund och måndag är det terminsstart med undervisning för en ny klass som vill bli diplomerade massörer.

Tiden accelererar

Livet rullar kvickt förbi. Skola, arbete och pension. Kan upplevelsen av att tiden accelererar med åren bero på en ökad mängd saker som planeras in varje vecka? Som barn planerade jag inte in något och hade knappt grepp om begreppet, i skolan följde man ett schema men det blev inte mycket planering i småklasserna. På högstadiet började skolan kännas som allvar, och eventuellt planerade man in att träffa kompisar under veckan annars skedde det spontant. Gymnasiet ställde högre krav på planering och kraven ökade desto mer på universitetet. Arbetslivet och vuxenlivet ställde andra typer av krav på planering och fritiden minskade än mer. För min del känns det som om planeringsmängden ökat exponentiellt  på gott och ont. Andelen saker och upplevelser som hinns med är hög men tiden att befinna sig i samma sinnestillstånd som under semester blir kortare. För en ambitiös, drivande och träningsälskande person som jag fungerar det så länge jag får semester då och då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.