Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 10 augusti, 2016
Omelett med chokladproteincréme
Omelett med chokladproteincréme

Omelett med chokladcréme

Bilden utav maträtter har slående likhet med saftig pannkaka och tjock chokladcréme ovanpå. Tyvärr smakar det inte likadant då pannkakan är enbart gjord på ägg och crémen är gjord med ljummet vatten och chokladproteinpulver. Smakupplevelsen bestod utav äggsmak mixad med ljummen choklad. Trots att smaken inte levde upp till förväntningarna var det ändå ett välkommet avbräck i min enformiga kost, som begränsas utav multipla matallergier och matintoleranser. Fördelen med receptet är att det är glutenfritt, laktosfritt och behöver inte smör eller olja för stekning.

Recept

  • Omelett: 4st ägg
  • Chokladcréme: 50g laktosfritt chokladprotein pulver (t.ex. MMSports Casein), ljummet vatten

Tillagning

Rör om äggen och stek i en teflonpanna på medelvärme tills omeletten blivit fast nog att stekas på andra sidan. Vänd försiktigt omeletten och se upp med värmeregleringen så att omeletten inte blir bränd.

Tillsätt långsamt ljummet vatten till chokladproteinpulvret och rör om tills lagom konsistens uppnåtts. Addera cirka ½ dl åt gången utav vattnet så att inte crémen blir för lös. Ljummen chokladcréme gör att den inte smälter och rinner av omeletten lika fort som om det vore kallt vatten i chokladcrémen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.