Matvarning: Nöt-créme kan innehålla spår av mjölk

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 02 mars, 2017
Nöt-Créme
Nöt-Créme

Klassiska svenska mjölkfria godiset Nöt-creme innehåller numera spår av mjölk

Nöt-créme produceras utav Printzells, ett gammalt familjeföretag som ligger i Hässleholm som producerat Nöt-créme sedan 1961. Företaget har sedan 60-talet  fokuserat enbart på att producera Nöt-créme och hasselnötsmassa, och därmed haft en helt mjölkfri produktionsmiljö. För ett par år sedan började dock Printzells produktutveckla och lägga till nya produkter istället för enbart den vanliga Nöt-crémen och hassenötsmassan. Första produkten som kom på marknaden var Salmiak-créme med lakritssmak (finns inte kvar att köpa längre). Det släpptes även Nöt-créme jordnöt följt av praliner.

Förändringar i produktion gör att Printzells inte kan garantera mjölkfria produkter

Produktutveckling innebär förutom att nya livsmedelsprodukter kommer på marknaden att förändringar i tillverkningen sker. Printzells berättade över telefon att, förändringarna påverkar tyvärr den sedan tidigare befintliga produktionen av Nöt-créme så att de vågar inte garantera att det inte kan följa med mjölk i slutprodukten. För alla med mjölkallergi är det ett sorgligt besked då det inte finns gott om motsvarande produkter som är mjölkfria.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.