Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 29 januari, 2017
Yle logga
Yle logga

Emelie Berg fick inte lov att flyga med Finnair till Rhodos med kraftig nötallergi

Före resa till Rhodos hade Emelie, som numer bor i Finland, kontaktat Finnair och meddelat att hon hade kraftig nötallergi, om hon är i närheten av nötter svullnar hennes hals och näsan börjar svida. Hon bär alltid med sig adrenalinspruta och kortison men det är inte säkert att det hjälper utan då måste hon till sjukhus.

Van vid resor kontaktade hon flygbolaget i förvägen och Finnairs kundservice två och en halvmånad före resan via telefon, och de meddelade att det skulle inte vara några problem att flyga ifrån Finlands till Rhodos, Hon behövde bara meddela personalen vid ombordstigning på planet.

Dags för resa men då blev det stopp, inget flyg med nötallergi

Vid ombordstigning berättade personalen att ingen hade meddelat dem, och att Emelie skulle haft papper med sig angående sin allergi. Efter att de personalen pratat med piloten blev beslutet att Emelies allergi var så allvarlig att hon fick inte flyga med, Emelie och hennes pojkvän steg av planet och fick inte åka med.

Ersättning för biljetter i efterhand

Efter incidenten och efter samtal med Finnair blev Emelie ersättning ifrån Finnair för biljetterna för hon och hennes pojkvän, men någon förklaring om varför kundtjänsten gett ofullständig information fick de inte. Enligt Finnairs kommunikatör finns information om allergier på deras hemsida.

Läs hela artikeln på finska Yle…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.