Nyhet: Glutenintoleranta i Örebro län får kontant ersättning

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 27 maj, 2016
Region Örebro
Region Örebro

2017 får patienter med diagnosen glutenintolerans i Örebro län kontantersättning

En del landsting i Sverige ger stöd till de som har fått diagnosen celiaki (glutenintolerans). Vilka som är berättigade att mottaga stödet, hur lång tid och vilken summa det handlar om varierar ifrån län till län. Patienterna får då ett recept där de kan köpa glutenfria produkter hos apoteken till ett reducerat pris.

I början av maj bestämde man i Örebro att ge kontantersättning istället recept på glutenfria produkter som kan hämtas ut via apotek. Ersättningen blir 1200 kr per år när patienten fyllt 16 år. Man ansåg att hanteringen med recept via dietister var för omständlig jämfört med kontantersättning.

Läs hela pressmeddelandet här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.