Blogginlägg: Knappt en vecka efteråt känns semestern redan som avlägset minne

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 19 maj, 2016
Utsikt över Danmark ifrån flyget hem
Utsikt över Danmark ifrån flyget hem

Kvickt upp med mobilen i flygplansläge för att fotografera utsikten över Danmark

Att det snart passerat en vecka sedan återkomsten till Sverige efter en veckas semester i Barcelona känns nästan overkligt. Förvisso kan förkylningen ha ett finger med i spelet för de är ökända för att dränera på energi, och även långa arbetsdagar kostar på energikontot. Tyvärr blir det inte någon större energipåfyllning inom kommande veckor i form utav ledighet för nu gäller en spurt fram tills midsommar då slutet hägrar. Avslutet på terminen både för mina massagestudenter och för kursen jag läser i medicin. Det återstår en hel del arbete på medicinkursen och jag får planera mina kommande veckor noggrant för att väga in både studietid och återhämtning. Jag har två kommande salts-tentor som ligger den 3 juni och den 13 juni. Dessutom en nättentamen som jag kan göra när jag vill och ett antal laborationer. Det är en medicinsk baskurs så jag är inte förvånad över bredden men nivån på kurslitteraturen förvånade mig en aning eftersom den är relativt svårhanterlig. Jag har en kursbok som heter Fundamentals of Anatomy & Physiology utgivet av Pearson, som är skriven på amerikanska där de frekvent blandar medicinska termer med latin som omskrivits till amerikanska. Det ställer till en del bekymmer eftersom jag behöver även veta vad sakerna heter på svenska då alla tentor är på svenska och jag kommer att ha svenska kunder. Att ha en kursbok på svenska hade underlättat mycket men lärarna kanske inte ansåg att det fanns tillräckligt bra böcker på svenska, eller tyckte att de amerikanska var bättre, eller ville vänja studenterna vid att läsa amerikansk litteratur inför vidare studier? Svårt att veta.

Fokus

Det blir mitt ledord fram tills midsommar, fokusera på de små delmålen, uppnå dem och ta itu med nästa så att jag kommer hela vägen fram. En del utav målen får även innebära vila för det behöver jag också fokusera på. Förmågan att kunna släppa allt och faktiskt inte arbeta eller plugga och inte tänka på det. Det kan ibland vara det svåraste att inte tänka på det när man inte utför det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.