Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 29 januari, 2017
Nyheter
Nyheter

De fick inte flyga hem med Thai Airways

Lina och hennes sexåriga son hade bokat en res till Thailand med Ticket. Hennes son har luftburen jordnötsallergi. De bokade en tur och retur resa till Thailand för ett år sedan, och vid bokningen meddelade de Ticket om sonens jordnötsallergi och de upplyste flygbolaget före de gick ombord planet på vägen till Thailand. Resan dit gick utmärkt men det var på hemvägen det blev problem.

Är allergin luftburen? Då får ni gå av planet igen

På vägen hem efter att de satt sig på planet blev de frågade om sonens allergi var luftburen och när de svarade ja fick de gå av planet igen. Thai Airways ville inte ta risken att behöva nödlanda. Hon fick ingen hjälp utav Thai Airways eller utav Ticket att omboka biljetterna och var tvungen att sova på flygplatsen ett par dagar tillsammans med sonen före de kunde boka flyg hem.

Ticket säger att ett missförstånd har uppstått

Enligt Ticket går det inte att lämna meddelanden då man bokar på nätet, som Lina hade gjort och att hon sannolikt meddelat flygbolaget och då har något missförstånd skett. De beklagar även att Lina upplevt att hon inte fick hjälp att boka om sina biljetter och de vill gärna hjälpa henne i kontakten med flygbolaget framöver.

Ticket kan inte garantera nötfritt på flygen

Normalt sett kan de inte garantera passagerare att det är nötfritt på flygen utan de kan bara föra meddelandet vidare om att passagerare önskar nötfri kost, enligt Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Läs mer i artiklar på Aftonbladet eller Magazin 24.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.