Blogginlägg: Känslig mot alla livsmedel då är det bra att prova små doser

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 08 april, 2016
En krossad multivitamin tablett
En krossad multivitamin tablett

Prova om jag tål multivitamin? Javisst krossa bara tabletten först!

När kroppen har så stora problem med så många livsmedel som jag har lär man sig att prova nya livsmedel i oerhört små mängder och vid bra tidpunkter. Om jag får en reaktion blir resten av dagen och eventuellt dagen efter mer eller mindre förstörd och i värsta fall kan jag inte arbeta. Jag tål inte vete, gluten, vanliga havregryn, mjölk, sojaprodukter, sojaprotein, för mycket fruktos, dill, vitlök och en hel del kemikalier och tillsatser som finns i färdiga produkter. Det är enklare att säga vad jag faktiskt tål att äta.

En flisa utav en multivitamin

Jag tog ett gott råd och krossade en multivitamin delvis och åt en liten flisa i samband med frukosten. Jag märkte inte av något särskilt förutom ett visst illamående som senare visade sig vara en liten magsjuka som bröt ut ett par dagar senare. Dagen efter första försöket tog jag fler småflisor och försökte notera om kroppen skulle få någon reaktion. Reaktionen uteblev så dagen efter tog jag en hel multivitamin och kände efter om kroppen skulle reagera, men det visade sig att det fungerade utmärkt.

Känns udda när kroppen är så känslig

Att försöka förklara känslan av att ena stunden vara fullt frisk med normalt fungerande kropp till att i nästa stund vara utslagen, inte kunna gå utan att stödja sig mot väggar och tömma magen på grund spår utav ett livsmedel som kroppen reagerar kraftigt på är väldigt svår. Det är så svåra reaktioner min kropp kan få i värsta fall och därför om jag provar något nytt livsmedel blir det i oerhört små mängder för att reaktionen (om den inträffar) blir så liten som möjligt.

Nu stundar dock helgen och det skall bli skönt med ledig tid,
Önskar mina läsare en trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.