Blogginlägg: Slut med Dilmah te på ICA

Informationen på denna sidan blev uppdaterad för mer än 2 år sedan och kan vara inaktuell. Vänliga hälsningar Webbredaktionen

Uppdaterad: 2016-04-06
Dilmah Earl Grey te
Dilmah Earl Grey te

Trassel med te igen

Då var det dags igen med problem med te, förra gången fick jag problem för att Lipton förändrade sitt recept och tillsatte nya kemikalier för att ”smaken skulle hålla längre” som gjorde att jag blev dålig. Då fick jag börja leta efter en annan tesort som jag kunde dricka utan att bli dålig. Jag fann Dilmah som har ett sortiment utav ekologiska teer och deras Earl Grey kan jag dricka utan att bli dålig. Men sedan beslöt sig ICA (Malmborgs) för att ta bort den ur sortimentet och jag är tillbaka på ruta ett och har stora problem att hitta den? På nätet finns den enbart i ett fåtal butiker som tyvärr har höga fraktkostnader.

Hoppet står till att hitta den på ICA Kvantum på Emporia som enligt Dilmahs kundtjänst skulle ha kvar den.

Vilken reaktion får du på te du inte tål?

Reaktionerna kan vara olika beroende på vilket te jag provar men generellt svullnar magen, jag kan få ont i magen, jag kan få yrsel, jag kan bli oerhört trött och illamående. Det gör att det blir oerhört viktigt att jag har en tesort jag tål att dricka för te gillar jag och när jag arbetar blir det många stora muggar på en dag. Eftersom det finns så många olika saker jag inte tål, så är mina dryckesval begränsade till kranvatten (ifrån rätt ställen), Coca-Cola Zero, Dilmah Earl Grey och Pucko. Pucko försöker jag minska intaget av för den innehåller socker och är mindre nyttig och Coca-Cola Zero vill jag helst inte dricka litervis dagligen. Förvisso är vatten en bra törstsläckare men att kunna variera vatten är verkligen uppskattat.

Med hopp om att finna!

Jag hoppas på att hitta Dilmah på Emporia så att jag kan fylla upp förråden så att mina arbetsdagar kan få innehålla te igen 🙂

Önskar en trevlig kväll till mina läsare,
/Lise-Lotte

Post Author: Thuse Lise-Lotte

Entreprenör som arbetar inom Friskvårds- och IT-branschen med olika saker såsom skribent, lärare, föreläsare och webbdesigner, massör, kostrådgivare och personlig tränare. Har multipla matallergier och matintoleranser. Fil. Mag i Informatik, Diplomerad kostrådgivare, Internationellt Licensierad Personlig Tränare och Certifierad Massör.

2 reaktioner på ”Blogginlägg: Slut med Dilmah te på ICA

 • Lisa

  (2017-09-05 - 12:19)

  Hej! Jag tror den finns på Apotea.se och de har gratis frakt 🙂

  • Thuse Lise-Lotte

   (2017-09-05 - 14:47)

   Tack så väldigt mycket Lisa! Jag hittade den hos Apotea 🙂
   /Lise-Lotte, skribent på Matintolerans Magazin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *