Blogginlägg: Plugga medicin

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 28 mars, 2016
Fundamentals of Anatomy & Physiology
Fundamentals of Anatomy & Physiology

Plugga 15 högskolepoäng anatomi och fysiologi

Före anmälan fanns en mentalbild om att kursen skulle ge bra kompletterande kunskap till det jag redan kunde tack vara min utbildning till certifierad massör. När jag gick igenom kurslitteraturen, den drygt 1200 sidor tjocka boken på bilden ovan, inför tentorna verkade innehållet i kursen stämma väl överens med det vi redan läst på första och andra terminen av massör utbildningen.

En oväntad insikt

Då det var dags att börja tentaplugga och skriva sammanfattning märktes dock skillnaderna mellan kunskapskraven jämfört med det jag läst tidigare var som att jämföra Öresund med Marianergraven. Första föreläsningen inledde med att berätta att allt liv på jorden är kolbaserat för att sedan följa upp med hur en kolatom är uppbyggd och hur de binder med andra atomer för att bygga upp liv och vilka de vanligaste grundämnena är som finns i allt levande på jorden. Skillnaden i kraven låg i att kunna förstå och återge på ett djupare sätt än de krav vi hade på massageutbildningen. Förståeligt eftersom det är en medicinsk baskurs som sannolikt kan läsas av läkare, sjuksköterskor och andra professioner inom sjukvården.

Tidspress men intressant!

Insikten att kursen var svår var inte avskräckande utan glädjande för det innebär utökad kunskap inom ett område som sannerligen är viktigt och högaktuellt för mitt arbete. Cellens uppbyggnad och funktion kanske inte påverkar mitt dagliga arbete som massör, kostrådgivare eller PT men kan höja min förmåga att förstå sjukdomsbilder och förbättra möjligheten att förstå läkartidskrifter, forskningsrapporter och medicinsk litteratur.

Fullt fokus för det är tenta måndag och tisdag!

Hela veckan blir det att fokusera på att plugga så det blir färre blogginlägg tills tentaperioden är över.

Önskar mina läsare en trevlig kväll!
/Lise-Lotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.