Blogginlägg: Nya mediciner på grund av pollen säsongen

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 21 mars, 2016
Coca Cola Zero i glas
Coca Cola Zero i glas, som gorde att jag tog mig igenom morgonen

Pollen tycker inte om mig?

Pollensäsongen är i fullsving med al och hassel först ut. Bekymmer med pollen har jag mest under första halvan av säsongen så al och hassel ställer till det för mig. Jag fick börja med dubbeldos av medicin, det vill säga att ta antihistamin tabletter, ögondroppar och kortisonnässpray morgon och kväll direkt när första pollenhalterna började. Tyvärr visade det sig att i år var min pollenallergi sämre än vanligt och påverkade även min andning. Det blev tungt att andas. Fick tryck över mitten av bröstkorgen som satt i en dag efter ett spinningpass och gick till läkare. Fick remiss till undersökning för astma och en medicin för att öppna upp luftvägarna och kortisontabletter. Tur var det för det gjorde att jag kunde få ordentligt med luft igen istället för att gå runt och känna att jag hade svagt andnöd. Att bli yr och ha svagt andnöd harmoniserar inte väl med att vara spinninginstruktör. Det gjorde att pauserna mellan etapperna på passet kändes kortare än vanligt 😉

Hur går det nu?

Kort sagt får jag säga att jag har mått bättre men tack vare medicinen kan jag andas utan att känna att det trycker över bröstet, utan att ögonen kliar, rinner eller blir suddiga, att näsan nyser konstant och jag har svårt att fokusera. Tröttare än vanligt är jag dock och det märks. Jag uppskattar sommaren men denna tidiga våren och pollensäsongen är en aning besvärlig. Hoppas det lättar snart 🙂

Önskar mina läsare en trevlig kväll!
/Lise-Lotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.