Blogginlägg: Chokladproteinpudding på språng?

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 04 mars, 2016
Snabbfika utomhus, chokladproteinpudding
Snabbfika utomhus, chokladproteinpudding

Tack och lov för chokladproteinpudding när tiden inte räcker till?

Med multipla matallergier och matintoleranser lär man sig att tänka fort, hitta vägar att nå fram och att planera i förvägen. Förra veckan hade jag en extra hektisk dag med knappt någon tid att äta mellan varven och då hade jag förberett en liten matsäck med 2 bananer och chokladproteinpudding för att klara dagen. När jag hade en kvart mellan de inbokade aktiviteterna satte jag mig på en parkbänk med utsikt åt upp mina bananer och öppnade min lilla matlåda med chokladproteinpudding. Det smakade kanon och kändes helt plötsligt lyxigt sådär mitt i den tajta planeringen. Naturligtvis rekommenderar jag inte att man har en stressig vardag utan tid för att äta ordentligt men undantagsvis krockar aktiviteter och då är det skönt med en backup plan 🙂

TGIF!

Eftersom det är fredag tar jag mig friheter och säger tack och lov att det är fredag! Det skall bli riktigt skönt med ledig tid ifrån arbete och skola. I skrivande stund avslutar jag på arbetet, äter eftermiddagsfika och förbereder mig mentalt inför att hålla ett fredagsspinningpass. Förra fredagen skulle det vara premiär med passet på en ny klubb men på grund av tekniska problem (inget ljud i stereon?) blev det inställt. Idag blir det istället premiär och jag hoppas innerligen att de tekniska problemen är utredda 🙂

Avslutningsvis en del självklarheter

Efter att jag börjat arbeta heltid i mitt eget företag har jag noterat att man blir mer trött på kvällar och helger än förut. Sannolikt för att driva eget företag, ta in anställda, sälja in till företag, hantera bokföring, skatteregler, marknadsföring, etc. gör att ansvaret växer, det ställs högre krav, krävs högt fokus och genererar stress. En av mina vänner som är entreprenör och har drivit ett antal egna företag, sa att man lever med företaget dygnet runt och det ligger mer än ett korn av sanning i det. Oavsett om klockan är sen och normal arbetstid är över har man ansvar för att sköta bokföring, rapportering till skatteverket, svara kunder, tänka igenom marknadsföringsstrategier, förbereda presentationer, göra reklamkampanjer, tänka ut framtidsstrategier och listan fortsätter i det oändliga. För min egen del har jag satt tydliga riktlinjer för när jag börjar dagen, när jag slutar, vart jag arbetar och försöker att inte tänka på jobb på min fritid. Trots det är man ordentligt trött efter arbetsdagen eftersom arbetet kräver högt fokus, kreativitet, planeringsförmåga, kontinuerlig inlärning och mental styrka. Fastän jag blir trött så är det en härlig utmaning 😉

Nu tänker jag packa ihop för dagen på kontoret och bege mig till gymmet för att arbeta det sista för idag med det omtalade premiärpasset i spinning 😉

Ha en trevlig kväll!
/Lise-Lotte

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.