Blogginlägg: Små förbättringar i hur magen mår

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 13 januari, 2016
Himlen är blå
Himlen är blå

Förbättrad tolerans mot fruktos och mildare reaktioner

Efter ihärdiga försök att må bättre få mildare reaktioner, korta ner reaktionstid, höja toleransen märks det skillnad. Långvariga reaktioner på små spår av t.ex. gluten och mjölkprotein som för 3-4 år sedan kunde ta veckor, tog för 2 år sedan en vecka, senaste året ett par dagar och senaste halvåret ungefär 1 dag. Frågorna som uppstår kring varför det har blivit bättre är flera:

  • har de förändringar jag gjort i mitt liv gjort skillnad?
  • har min kropp förändrats så att den reagerar mildare?
  • är det någon helt okänd faktor som påverkar?

Vilka förändringar har jag gjort?

Skillnaderna mellan mitt liv och leverne idag jämfört med för 3-4 år sedan är stora. Tränings- och motionsmängden har ökat, mängden grönsaker i kosten har ökat, mängden kolhydrater har minskat, spåren av saker jag inte tål har minskat, UHT-produkterna har gjort sitt intåg, probiotika intaget har ökat och många andra små hälsofrämjande förändringar har gjorts. Följd frågan blir är det sannolikt att förändringarna gett en skillnad i reaktionstiden, alltså den tiden jag mår dåligt efter att ha fått i mig spår av något jag inte tål. Att allmänt förbättra kondition och styrka påverkar blodcirkulation, syreupptagningsförmåga, signalsubstanser skickas ut och det gör att man känner sig piggare och mår bättre.

Kroppen kan förändras med tiden

Matallergier och matintoleranser kan förändras efterhand som vi förändras växer och blir äldre. det kan ha inträffat även för mig. Att någonting förändrats i min matsmältning, immunförsvar eller någon annan okänd faktor som har påverkat. För min del är det skönt att veta att jag gradvis blir bättre. Sedan fortsätter letandet efter varför och hur jag fortsätter att gradvis må bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.