Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 17 september, 2015

Coca-Cola_ZeroTester pågår fortfarande för att se ifall Coca-Cola Zero kan ge matintolerans reaktion (nässelfeber utslag)

Matintolerans.se informerade tidigare om att vi utför tester för att se ifall Coca-Cola Zero kan ge en matintolerans reaktion i form av nässelfeber utslag (urtikaria). Det är svåra tester att genomföra då nässelfeber kan triggas utav många olika faktorer och när de redan har triggats tar det tid innan de försvinner igen och undertiden kan de eventuellt triggas av något annat.

För att säkerställa resultatet behöver testpersonen dels bli av med så mycket av utslagen som möjligt och sedan dricka en stor mängd Coca-Cola Zero för att se ifall det triggar utslagen. Sedan under hela testperioden behöver det observeras ifall det finns andra saker som triggar utslagen. Därför dröjer testresultaten ett tag till innan vi har kunnat genomföra alla teststegen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.