Blogginlägg: Kvällsgott – proteinshake med banan och blåbär :)

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 08 september, 2015
Blåbär-banan-proteinshake
Blåbär-banan-proteinshake

1 liten banan, en handfull frysta blåbär, 1 dl proteinpulver och vatten mixas i blender

Kvällsgott efter att ha hållit dagens pass bestod av blåbär och banan proteinshaken ovan tillsammans med en portion glutenfria havregryn ifrån Axa, en apelsin och en kopp Dilma Earl Grey.

Test av proteinpulver

Jag har provat mig igenom flera olika proteinsorter för att hitta något som fungerar trots min mjölkallergi och sojallergi. Det första proteinpulvret jag testade var BodyScience Egg proteine, och det kunde jag äta utan symptom. Tyvärr åt jag det för ofta och tröttnade på det och fick prova andra sorter. Jag visste att jag kunde dricka UHT-behandlade mjölkprodukter, trots min mjölkallergi så jag tänkte att det kanske även gällde mjölkproteinpulver. Det gjorde att jag provade kasein-pulver (mjölkprotein pulver), för det blir även upphettat till väldigt höga temperaturer för att bli av med allt vatten. Det fungerade bra med vissa fabrikat men mindre bra med andra beroende på vilka tillsatser de hade i. Jag kommer att återvända med testerna inom kort.

Nu är det tyvärr dags för mig att dra mig tillbaka och ladda inför morgondagen 🙂
Imorgon blir ännu en lång dag med arbete och mera arbete för på kvällen håller jag pass! Imorgon blir det CXWORX (30 min core pass) och 45 min BodyCombat (intensivt konditionspass med kampsports tema).

Önskar mina läsare en trevlig kväll!
/Lise-Lotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.