Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 04 september, 2015
Plugga infor tenta
Plugga inför tenta

Söker med ljus och lykta efter hur man blir av med matallergier och matintoleranser

Genom utbildningar, egna tester, läsa forskning, diskutera med andra med liknande problem försöker jag hitta ett svar.  Det finns oerhörda mängder med studier och teorier om varför matallergier/matintoleranser uppstår och hur man blir av med dem. Det finns de som anser att man kan bota matallergi och/eller matintoleranser med hjälp av akupunktur, tabletter (enzymer), probiotika, örter, meditation eller provokationer. Frågan är vad fungerar verkligen och vad fungerar inte?

Testa, utvärdera och upprepa

Testa olika typer av saker som påstås kunna förbättra matallergi och matintolerans symptom har jag gjort ungefär sedan 2010. I 2012 skrev jag för första gången på Matintolerans.se om mina tester. Jag har testat probiotika, mjölksyrade grönsaker, kisel, öka mängden färska grönsaker, ökat träningsdosen stegvis, och nu senast startat en långtidsstudie på mig själv.

Långtidsstudie

Jag påbörjade en långtidsstudie 22 juni 2015 för att kunna samla in data om mig själv. Studien samlar in data om vad jag äter (avviker ifrån min vanliga kost), eventuella reaktioner, vad jag sannolikt reagerat på, ifall jag är sjuk, hur mycket jag tränat, morgon kroppstemperatur, min vikt och mycket mer. Jag har snart så mycket data att det börjar bli intressant att analysera. Under de snart 3 månader som studien har pågått har jag infört ett antal nya saker i min kost, haft ett antal reaktioner och även en del andra intressanta saker. Mot slutet av september börjar det bli aktuellt att kunna sammanställa datan och börja att analysera.

Nu är det dock dags för helg och jag önskar mina läsare en trevlig helg!
/Lise-Lotte

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.