Nyhet: Frågor om matintolerans eller matallergi?

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 11 augusti, 2015

infoHar du frågor om matintolerans eller matallergi?

Matintolerans.se innehåller mycket information om olika matintoleranser och matallergi såsom laktosintolerans, glutenintolerans, mjölkallergi m.fl. Ibland kan det vara svårt att veta vilken ände man skall börja i.

Det finns flera olika sätt att ställa frågor till Matintolerans.se

Du kan välja mellan:

 

2 Replies to “Nyhet: Frågor om matintolerans eller matallergi?”

 1. Hej
  Jag har tagit ett blodprov och testat mig om jag hade någon allergisk reaktion elr inte,jag fick provsvaret att jag inte hade nån matallergi.Men jag mådde mycket bättre när jag nu har ätit Laktosfritt.Men varför jag skriver här och nu jag har ätit tacos till middag 2 gånger nu under denna period,första gången hade jag svår magknip,diarré,illamående känsla och det höll på i fyra dagar.Nu har jag ätit idag Tacos och har samma magknip och diarré.Det har bara hänt nu när jag har ätit just Tacos. Vad är det som jag reagerar på är det kryddorna eller är det Tacobrödet.Snälla jag är tacksam för svar såhär ont vill jag inte ha.
  Hälsningar Mikaela

  1. Hejsan Mikaela,
   tråkigt att höra att du får magknip utav tacos, och jag förstår att du inte vill ha smärtor efter maten. Att svara på din fråga blir dock väldigt svårt eftersom det kan vara många olika orsaker till varför din mage reagerade. Mitt råd är att kontakta din vårdcentral igen, se till att ha en lista på exakt vilka ingredienser du använt till dina tacos (både fabrikat på tacoskal, kryddor, grönsaker och andra tillbehör samt dryck). Då har de en möjlighet att fortsätta utredningen för att se om det är något annat som din mage reagerar på än det man redan testat.
   Vi kan tyvärr inte erbjuda testning för matallergi eller matintolerans utan för det behöver man uppsöka vård. Alternativet är att prova uteslutningsdiet, då man försöker på egen hand testa ett enstaka livsmedel eller ingrediens åt gången och ser om det ger en reaktion. Det är tidskrävande och inte behagligt om man får den typen av symptom som du upplever, så vårdcentralen är sannolikt ett bättre alternativ.
   Lycka till!
   /Lise-Lotte, skribent Matintolerans Magazin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.