Test: Silicea mag-tarm gel

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 30 mars, 2015
Silicea mag-tarm gel
Silicea mag-tarm gel

Test av Silieas mag-tarm gel mot diarré/lös mage och gaser

Siliceas mag-tarm gel består av kiselsyragel och kiseldioxid. Den är fri ifrån konsveringsmedel tillsatser. Enligt tillverkaren, Octean, hjälper den mot ont i magen, gasbildning, illamående, kräkningar, diarré och halsbränna. Kiselgelen skall fungera som en svamp som suger upp främmande substanser i tarmen och gör att ovan nämda tillstånd blir bättre, enligt tillverkaren.

Vem testade?

Testpersonen hade varit magsjuk och haft problem att stabilisera magen efteråt, och hade fortfarande diarréer/lös mage och problem med gaser. Testpersonen hade en känslig mage som inte tålde diverse tillsatser och konserveringsmedel.

Hur gick testen till?

Testpersonen följde den rekommenderade doseringen, 2 dosmått (2×15 ml) 3 till 5 gånger per dag. Tas mellan måltiderna och om det behövs före sänggående. När de akuta symtomen har minskat kan behandlingen fortsätta några dagar med 1 dosmått (15 ml) 3 gånger per dag.

Vad blev resultatet?

Det blev ett oväntat bra resultat. Testpersonen återfick ”normal mage” efter en veckas behandling, efter att ha haft problem i 4 veckor efter magsjuka. Det blev inga biverkningar ifrån Silicea och både diarrén och gaserna försvann.

Tidigare tester av Silicea

Matintolerans.se reporter Lise-Lotte har testade Silicea i april 2012, läs mer här…
Sedan gjordes det nya tester i januari 2014, läs mer här..

Källor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.