Test: Laktosfri, mjölkfri, nötfri, glutenfri choklad – The Grenada Chocolate Company

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 16 februari, 2015
The Grenada Chocolate Company
The Grenada Chocolate Company

Mjölkfri, laktosfri, glutenfri och nötfri choklad

The Grenada Chocolate Company finns i Sydamerika och tillverkar choklad i en fabrik som är helt utan nötter, gluten och mjölk. Choklad skall vara helt mjölkfri, gluten och nötfri. Det är en av väldigt få sorter som enligt paketen inte ens innehåller spår av varken nötter eller mjölk.

Vem fick testa?

Testpersonen hade mjölkallergi, sädesslagssallergi, sojallergi och tålde inte flera olika sorter av nötter.

Hur gick testen till?

Testpersonen fick äta en ruta av chokladen före en måltid på en dag då testpersonen för övrigt mådde bra. Sedan observerade testpersonen ifall det uppstod någon reaktion.

Vad blev resultatet?

Det blev inte några omedelbara reaktioner ifrån magtrakten. I vanliga fall brukar testpersonen reagera med svullen mage, diarré, magsmärtor och fler andra symptom vid intag av mjölk, gluten, soja eller något annat personen inte tål.

Testpersonen fick därför prova mer av chokladen och då började det komma symptom. Testpersonen blev väldigt trött och fick yrsel. Yrseln kom och gick över ett par dagar och tröttheten sitter fortfarande i (testen gjordes för 2 dagar sedan).

Vad det gäller smaken på chokladen meddelade testpersonen att den tyvärr inte var god. Det var kraftig torr kakaosmak som inte hade någon god eftersmak.

Varför reagerade testpersonen?

Testpersonen är väldigt känslig för oerhört små mängder och det kan vara svårt att spåra varför reaktionen uppstod. Det skulle kunna vara sojalecitinet som fanns i chokladen som triggade en reaktion, trots att sojalecitin oftast inte brukar ha spår av soja kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.