Nyhet: Sjuksköterska på alternativmedicinsk mottagning bad nötallergiker att testa nötter själv ensam hemma

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 29 januari, 2017

info

En nötallergiker fick rådet att testa nötter själv hemma och se ifall hon fick en reaktion

Expressen.se har skrivit en artikel om en kvinna som var nötallergiker och ville prova alternativa behandlingar för att bli av med sin nötallergi. Hon hade besökt en alternativmedicinsk mottagning i Göteborg som drevs av en legitimerad sjuksköterska. Sjuksköterskan hade bett kvinnan att efter ett par behandlingar försöka äta nötter ensam hemma för att se ifall det blev någon reaktion.

Hon som hade nötallergi hade ifrågasatt att hon verkligen skulle prova att äta nötter med tanke på hur allvarligt det kan vara ifall hon fick en reaktion.

Enligt Expressen anmälde nötallergikerns föräldrar sjuksköterskan till IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg). IVO har kritiserat sjuksköterskan och sagt följande:

..utsatt personen för en risk då hon uppmanat en nötallergiker att på egen hand pröva nötter. Allergi mot nötter är en vanligt förekommande allergi som är känd för att kunna orsaka kraftiga allergiska reaktioner, i vissa fall efter mycket små doser av allergenet.

Läs hela artikeln hos Expressen här...

Matintolerans.se försökte hitta mer information om kvinnan med nötallergi men hittade bara artikeln hos Expressen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.