Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 15 december, 2014
Lailas glutenfria mjölmix, Mat för Livet 2014, Kistamässan
Lailas glutenfria mjölmix, Mat för Livet 2014, Kistamässan

Det började med en audition…

I helgen fick jag gjort flera saker såsom att delta på audition, för att visa upp en BodyCombat låt, som är ett kampsports inspirerat gruppträningspass. Alla instruktörer, eller blivande instruktörer måste visa upp en låt på en audition för att gymkedjan där jag arbetar skall veta ifall de vill investera i en utbildning eller ej. I söndags var det min tur 🙂

Först övade jag in den nya koreografin

Jag övade in den nya CXWORX releasen, ett 30 min core pass,  och övade in en BodyCombat låt att visa på söndagen. Det blev ungefär 3 timmars effektiv träning på lördagen, och där emellan många repetitioner av musik/koreografi och finslipning.

Sedan var det audition

På söndagen var det  dags för audition. Det var stor uppslutning av personer som ville bli instruktörer i många olika koncept. Det var väldigt kul med massor av glädje, energi och folk som älskar att träna. Man fick en och en vara instruktör och visa upp en låt i det koncept som man ville bli instruktör i. De som inte instruerade fick var deltagare, och det tog lite tid för det var 26 personer som ville bli instruktörer. För min egen del var det första gången jag instruerat i BodyCombat inför så många deltagare. Jag hade smygövat på lördagen med en deltagare men att ha mer än 25 st var en häftig känsla 😉

Det fanns mer än 5st representanter ifrån gymkedjan som jag arbetade på närvarande, som skulle bedöma alla  som ville bli instruktörer i olika koncept. Vi kommer att få information ifall vi blivit godkända för att få betald utbildning inom 2 veckor. Det blir spännande 😉

Till sist hände det en olycka…

Efter min audition som var väldigt rolig upplevelse, då åkte jag hem till familjen på besök. Tyvärr hände det en olycka. Min mamma hade bakat bullar, och alla som är väldigt känsliga för vetemjöl eller gluten vet att det blir extra besvärligt då. På något vis fick jag i mig något jag inte tål och det kändes direkt samma kväll och definitivt dagen efter (idag). Hur, var eller vad jag fick i mig är väldigt svårt att säga men jag vet att jag mådde bra före besöket och väldigt dåligt efter. Vetemjöl har en tendens att ”damma” så det kan lätt lägga sig på diskbänkar, i disktrasor, i diskhanddukar och på många andra ställen. Mina symptom blev först lätt huvudvärk och illamående. När jag kom hem så mådde min mage väldigt väldigt dåligt och jag tömde maginnehållet. Huvudvärken blev sämre, tröttheten satte in ordentligt och jag blev mer illamående. Jag lade mig tidigt.

Dagen efter blev seg..

Idag har jag mått sisådär. Jag har haft lätt huvudvärk, lätt illamående och tyvärr har min mage haft väldigt svårt att få behålla någon mat alls. Jag har tömt maginnehållet ett par gånger (diarré). Jag lyckades trots det ta mig igenom min arbetsdag och börjar sakta men säkert må bättre.

Varför delar jag med mig?

Jag berättar det för att jag vill att andra som också har glutenintolerans, veteallergi eller någon annat matintolerans/matallergi skall veta att de inte är ensamma om att må dåligt. Det finns många som har reaktioner på mat och mår dåligt. Jag lever normalt sett ett aktivt liv och har det bra, men ibland händer olyckor och jag påminns om hur känslig min mage faktiskt är. Tack och lov att jag vet hur jag skall undvika de flesta av dessa situationerna men ibland händer det olyckor.

Jag hoppas att mina läsare mår bra och önskar er alla en trevlig kväll 🙂

/Lise-Lotte, som börjar må bättre 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.