Svensk forskning om tarmflora

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 02 december, 2014

image

Svenskar forskar om tarmfloran

I City stod det en artikel om forskning om kopplingen mellan diabetes och tarmflora.
Tarmfloran innehåller tusen miljarder bakterier, 1-2 kilo och den gör att vi kan smälta vår mat, skydda mot sjukdomar m.m. Studien som nämndes i City handlade om hur man kan förbättra eller bli av med diabetes med hjälp av koständringar.

Forskning i Malmö om tarmflora, Malmö Offspring Study

I Malmö görs det en intressant långtidsstudie om hur tarmfloran och allvarliga sjukdomar som MS, diabetes, reumatid artrit, högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar hänger ihop. Det kommer att ta tid innan vi får se resultatet ur studien men det är väldigt bra att studierna görs.

Hur hjälper det oss med matallergier eller matintoleranser?

Det finns tidigare studier som visar att förutom att sjukdomarna som nämns ovan så påverkas även matintoleranser och matallergier av tarmfloran. Därför blir det spännande att se vad studierna visar och vilka råd de kommer att ge för att förbättra tarmfloran.

Källor

Malmö Offspring Study

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.