Blogginlägg: Semester i Hong Kong och magnifika sevärdheter

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 05 juni, 2014

imageMagnifika sevärdheter och upplevelser i Hong Kong – Ngong Ping!

Jag var bara i Hong Kong en vecka men hann med en hel del trots problem med magen (läs mer om mina problem att hitta mat i Hong Kong). På bilden ovan sitter jag på en liten utsiktsplats vid foten av världens största utomhus Buddha! Den är 34 meter hög!

Man fick gå upp för en hel del trappor för att komma upp till toppen och se på Buddhan och jag gick hela vägen upp utan paus, men fick en del irriterade utlåtanden ifrån andra turister när jag gick förbi dem i trappan 😉

För att ta sig dit Buddhan och Po Lin Monastery (buddhistiskt tempel som låg intill), då kunde man ta en linbana som var 5,5 km lång som gick över den stora parken som hette Ngong Ping. Det fanns två olika typer av vagnar att välja mellan dem med glasgolv och dem med vanligt golv. Jag valde såklart dem med glasgolv för att kunna få den fina utsikten nedåt också 😉

Man känner igen mina fina röda sneakers på bilden 😀

 

imagePå bilden nedan ser man utsikten över Lantau Island, som hela ön heter där klostret, Buddhan och parken ligger.

image

 

 

Symphony of Lights, Victoria Harbour, Hong Kong

På bilden nedan var vi i Victoria Harbour på Kowloon delen av Hong Kong för att se på det ”spektakulära ljusshowen”, tyvärr blev vi besvikna för det var inte så spektakulärt 😉

Men utsikten även utan ljusshow var väldigt vacker och den stora röda Djonken som seglade förbi var väldigt vacker.

victoria_bay

Victoria Peak, Hong Kong

På sista dagen av min semester besökte jag The Peak, som var den högsta utsiktspunkten som fanns i Hong Kong och kunde ta väldigt fina stadsbilder. Jag tog spårvagn dit men kan inte rekommendera det för det innebar bara en väldigt lång väntetid och sedan 5 minuter i en gammaldags spårvagn med nästan ingen utsikt och sedan var man framme vid ett högt shoppingcenter med restauranger och högst upp fanns utsiktspunkten med ”The Peak”.

image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.