Blogginlägg: Besök på Disneyland Hong Kong

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 30 maj, 2014

image

När jag läste på inför resan till Hong Kong upptäckte jag att det fanns ett Disneyland och bestämde mig genast för att besöka det!

Jag fick dock förvarning om att det var väldigt litet men jag ville åka i alla fall.

Det var enkelt att ta sig dit för man kan åka till de flesta delarna av Hong Kong med metro. Den sista biten ut till Disneyland var det dessutom en speciell Disneyland linje med speciella tåg 😉

image

Tågen hade musse-fönster och inuti tågen fanns musse-handtag och små statyer av Disney figurer.

image

Disneyland stationen låg sedan precis intill Disneyland. Inträdet var 450 HKD (Hong Kong dollar) för en vuxen en hel dag.

Disneyland var trevligt med mycket Disney musik, barn karuseller, mini filmvisningar och större attraktioner. Jag åkte två olika ”It’s a small world” och ”Buzz Lightyear Astro Blasters”. It’s a small world var en hyllning till barn runt om i världen. Det var mycket färg, söta dockor och musik.

image

Jag har nog sällan tagit så många bilder på så kort tid 😉

Därefter åkte jag Buzz Lightyear attraktionen och där var lite mer action i den för man fick en pistol och skulle träffa måltavlor. Jag fick däremot inte så bra poäng för jag tog bara en massa bilder 😉

image

Det var trevligt på Disneyland men det var en aning litet.

Vad det gäller matintolerans och matallergi så var deras inställning att de kunde fixa alternativ på restaurangerna ifall man frågade dem. På menyn stod det inte utskrivet ifall maten innehöll mjölk, soja, gluten eller liknande.

Jag hade med mig vatten, en apelsin och mandlar så att jag kunde fika i parken. Officiellt får man inte ta med sig mat eller dricka in i parken och de tittade i min väska innan jag gick in men lät mig gå in trots maten. Senare såg jag kinesiska barnfamiljer som hade 2st 1.5 liters vattenflaskor med sig så de verkade inte följa den regeln så noga.

image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.