Blogginlägg: Påverkar matallergi och matintolerans nära relationer?

Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 27 maj, 2014

image

Det började med ett skämt

Jag hittade bilden ovan och tyckte det var småkul att en tjur gör slut med en ko för att han är laktosintolerant. Det kändes så overkligt att det var småkul.

Sedan började jag fundera över vad en matallergi eller matintolerans kan innebära. Dels måste den ena personen alltid äta annorlunda mat, tänka över och planera varje måltid, den icke-allergiska personen måste hela tiden visa hänsyn. Sedan finns det rädslan, rädslan för att få en anafylaktisk chock eller att råka bjuda matallergikern på något som gör personen sjuk.

Det finns även aspekten med depression. Det är ett vanligt symptom vid flera olika matintoleranser att man blir nedstämd och t.o.m. deprimerad när man har fått en reaktion på något man inte tål.

Lägger man ihop alla aspekterna så kan det vara något som påverkar nära relationer och helt plötsligt var bilden inte lika småkul längre. Då blev den lite för nära verkligheten.

Inte sagt att man inte kan ha nära relationer när man har matallergi eller matintolerans men på något vis påverkar det sannolikt relationen.

Jag får börja leta efter andra småroliga bilder istället så att vi har något att le åt istället 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.