Notera uppdateringsdatum för denna sidan. Normalt sett uppdaterar vi inte alla sidor fastän nyare kunskap har kommit. Vänliga hälsningar redaktionen på Matintolerans Magazin

Uppdaterad: 13 november, 2016

BiografÄr det skillnad på Coca-Cola Zero på burk/flaska och läskkoncentrat?

Frågan man kan ställa sig är – finns det någon skillnad mellan det som är på burk/flaska och läskkoncetratet som säljs bland annat på bio? Det är väldigt svårt att få en lista över ingredienser på läskkoncentratet för Coca-Cola Zero och Matintolerans.se har inte lyckats hitta det. Därför blir det svårt att jämföra innehållet enligt någon ingrediensförteckning utan vi får anta att det skall ”i princip” vara samma innehåll.

Hur gick testen till?

Matintolerans.se testperson gick på bio, beställde en mellanstor läsk och som hon fyllde med Coca-Cola Zero ifrån en läskautomat. Under filmens gång (vi såg Amazing Spider man 2 som för övrigt varmt kan rekommenderas) dracks läsken upp. Det åt eller dracks inget annat under filmen och testpersonen mådde bra före filmen och före läsken.

Vad blev resultatet

Testpersonen blev väldigt trött och en aning dåsig av läsken, fram för allt dagen efter var testpersonen väldigt trött och en aning utmattad. Magen var i övrigt i relativt gott skick och svullnade möjligtvis lite men inte så mycket.

Varför blev resultatet på det viset?

Uppenbarligen reagerade testpersonen på något som fanns i läsken så någon skillnad mellan svensk Coca-Cola Zero i PET-flaskor och burkar jämfört med koncentratet finns det.

Vad händer i framtiden?

Testpersonen kommer att köpa med sig egen Coca-Cola Zero på flaska eller burk till bion.

Vill du läsa fler tester?

Här finns alla samlade tester…

Vem utförde testet?

Läs mer om Lise-Lotte Thuse som utförde testen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.