Glutenfritt i Egypten – Hurghada

Informationen på denna sidan blev publicerad för mer än 2 år sedan och kan vara inaktuell. Med vänliga hälsningar, Webbredaktionen på Matintolerans Magazin

SONY DSCUtsikt över Down Town Hurghada ifrån taket på Empire Inn Hotell

Matintolerans.se hade möjligheten att intervjua en receptionist på Empire Inn i Hurghada i december 2013 och ställa frågor om glutenfria produkter och special mat.

Han berättade att sedan säsongen började i augusti 2013 hade de haft 2st gäster som behövde special mat. En av gästerna kunde inte äta mjöl (antagligen glutenintolerans, red. anm) och den andra hade problem med olja. Kockarna i köket arrangerade så gästerna fick special lagad mat.

Han sa att det var likadant på alla hotell i Hurghada, ifall gästerna inte tålde en specifik typ av mat så arrangerade kockarna specialmat.

Matintolerans.se frågade ifall man kan köpa glutenfritt bröd, sojamjölk eller liknande i butikerna och Ahmed sa att det kan man tyvärr inte.

 

För att få veta mer om Hurghada, läs blogginlägget att resa till Egypten med matintolerans.

Källor

  • Intervju med en receptionist på Empire Inn i Hurghada, december 2012
  • Intervjuare Lise-Lotte Thuse, webbmaster på Matintolerans.se

Post Author: Thuse Lise-Lotte

Entreprenör som arbetar inom Friskvårds- och IT-branschen med olika saker såsom skribent, lärare, föreläsare och webbdesigner, massör, kostrådgivare och personlig tränare. Har multipla matallergier och matintoleranser. Fil. Mag i Informatik, Diplomerad kostrådgivare, Internationellt Licensierad Personlig Tränare och Certifierad Massör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *